Δράσεις σχολικής χρονιάς 2021-2022

Δημοσιεύτηκε από τον/την admin στις

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαν σε  εθελοντική δράση καθαρισμού του δάσους και γνωριμίας με το βουνό.

 Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, στο πλαίσιο των ενεργειών πρόληψης που υλοποιεί, έχει θέσει σε εφαρμογή ένα μεγάλο  σχέδιο με στόχο να κάνουμε τον Υμηττό το πρώτο «Zero Plastic» βουνό της χώρας. 

 Στο πλαίσιο αυτό και λόγω της άμεσης γειτνίασης του σχολείου μας με το βουνό οι μαθητές μας με τη βοήθεια εθελοντών του ΣΠΑΥ χωρίστηκαν σε ομάδες και σκορπίστηκαν στο δάσος να μαζέψουν πλαστικά και μη απορρίμματα. Στο τέλος της δράσης μαζευτήκαμε στη σκιά των δέντρων στο πυροφυλάκιο και κάθε ομάδα παρουσίασε το όνομα της και συζητήσαμε για το είδος των απορριμμάτων που βρήκαν στο βουνό.

Στα πλαίσια του μαθήματος Φυσικής Αγωγής της Δ τάξης και στο διδακτικό αντικείμενο “Αθλήματα των ατόμων με αναπηρία”, εκτός των άλλων (παρουσίαση αθλημάτων, παιχνίδια προσωμοίωσης κ.ά.) , συνεργαστήκαμε με τον Σ.Κ.Ε.Π.(Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και νέους). Τα παιδιά συνομίλησαν με  τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενσυναίσθησης, Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα, και ζωγράφισαν πώς σκέφτονται τον εαυτό τους κοντά σε ένα άτομο με αναπηρία.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου Αργυρούπολης και μέσω αγαστής συνεργασίας με τον εικαστικό, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος συντόνισε το δημιουργικό μέρος της ιδέας, αναρτήθηκαν στην πρόσοψη του σχολείου μουσαμάδες με θέμα την “ΕΙΡΗΝΗ”. Η επιλογή των ζωγραφιών, η εκτύπωση αλλά και η ανάρτηση του εικαστικού δρώμενου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου.

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΕΙΣΝέα